Τελευταία Νέα
Διεθνή

Piketty (οικονομολόγος): Χειρότερη για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ έναντι της συμφωνίας που έφερε ο Τσίπρας

Piketty (οικονομολόγος): Χειρότερη για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ έναντι της συμφωνίας που έφερε ο Τσίπρας
Πρέπει να υπάρξει ένα αντίβαρο στην επικρατούσα πολιτική στην ευρωζώνη, που επιβάλλεται από τη Γερμανία, σημειώνει ο γάλλος οικονομολόγος
Με συμπάθεια βλέπει ο γάλλος οικονομολόγος, Thomas Piketty, την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αποδεχθεί τη συμφωνία που αρχικώς απέρριπτε, διότι «η εναλλακτική της εξόδου από το ευρώ θα ήταν χειρότερη για την Ελλάδα».
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», ο γάλλος οικονομολόγος, ο οποίος αποτελεί πλέον μέρος της συμβουλευτικής ομάδας του ισπανικού Podemos σε οικονομικά θέματα, δηλώνει ότι «χρειάζεται μια αλλαγή κυβέρνησης στην Ισπανία, προκειμένου να αλλάξουν οι πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη και να εκδημοκρατιστεί η λειτουργία της Ευρωζώνης».
Όπως αναφέρει, το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι να επιτευχθεί ένα αντίβαρο στην τωρινή επικρατούσα πολιτική στο ευρώ, που επιβάλλεται από τη Γερμανία.
Όσον αφορά τις γενικές εκλογές στην Ισπανία, που αναμένεται να λάβουν χώρα τον Δεκέμβριο, σημειώνει ότι το Podemos και το σοσιαλιστικό κόμμα PSOE μπορούν να τις κερδίσουν μόνο αν συμμαχήσουν και δηλώνει ότι δεν θα έχει αποκλειστικές συνομιλίες με το Podemos, αλλά θα είναι σε επαφή και με τους σοσιαλιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης