Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εurobank Equities: Αδύναμο το γ' 3μηνο της Ελλάκτωρ λόγω capital controls - Μείωση τιμής στόχου στα 2,90 ευρώ

Εurobank Equities: Αδύναμο το γ' 3μηνο της Ελλάκτωρ λόγω capital controls - Μείωση τιμής στόχου στα 2,90 ευρώ
Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή
Σε μείωση της τιμής στόχου, στα 2,90 ευρώ, από 3,40 ευρώ προηγουμένως, για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, προχώρησε, μέσω νέας έκθεσής της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Ellaktor - Caught in the middle of political developments" η Εurobank Equities.
Ταυτόχρονα, διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες (capital controls, δημοψήφισμα) είχε αντίκτυπο στον κλάδο των κατασκευών.
Για τον λόγο αυτό, η χρηματιστηριακή αποφάσισε να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία και τις πωλήσεις της εταιρείας, αναμένοντας ένα αδύναμο τρίτο τρίμηνο, αλλά βελτίωση των συνθηκών κατά το τέταρτο - και τελευταίο - τρίμηνο του 2015.
Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, οι αναλυτές της Eurobank Equities, η σύσταση buy καταδεικνύει την αυξημένη δυνατότητα της εταιρείας για δημιουργία ταμειακών ροών, αλλά και τα υψηλής ποιότητας assets της.
Αν και διαφαίνονται σημαντικές προοπτικές για κερδοφορία του ομίλου Ελλάκτωρ, την ίδια στιγμή ελλοχεύουν και μεγάλοι κίνδυνοι, λόγω του ρευστού πολιτικού περιβάλλοντος που επικρατεί στην Ελλάδα.
Εάν η αβεβαιότητα σε πολιτικό επίπεδο περιοριστεί και η οικονομία ανακάμψει, τότε οι προοπτικές θα αυξηθούν.
Αλλά για την ώρα η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει, καθώς απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες για τη διεξαγωγή των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης