Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομιλία Juncker στο Ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση στην ΕΕ – Στην ατζέντα προσφυγικό και ελληνική κρίση

tags :
Ομιλία Juncker στο Ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση στην ΕΕ – Στην ατζέντα προσφυγικό και ελληνική κρίση
Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα παρουσιάσει έναν απολογισμό των έως σήμερα πεπραγμένων αλλά και το όραμα για την ΕΕ
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απευθυνθεί σήμερα στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, στην πρώτη του ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης.
Το προσφυγικό, η κρίση στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα Εργασίας της Επιτροπής για το 2016, η κατάσταση στην ευρωζώνη εκτιμάται πως θα βρεθούν στην ατζέντα της ομιλίας του κ.Juncker, ο οποίος εξελέγη πέρσι στη θέση του προέδρου της Κομισιόν.
Ο Juncker αναμένεται να κάνει μια ανασκόπηση των έως σήμερα πεπραγμένων του, να παρουσιάσει ένα περίγραμμα των προγραμματισμένων πρωτοβουλιών της Επιτροπής, καθώς και ένα μακροπρόθεσμο όραμα σχετικά Ένωση.
Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στη μεταναστευτική κρίση και το Σένγκεν, την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ΕΕ.
Η ομιλία του κ. Γιούνκερ θα γίνει παρουσία των επικεφαλής και των μελών των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει συζήτηση, για να ολοκληρωθεί με τις απαντήσεις του προέδρου της Επιτροπής στις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών.
Οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά, όπως και να παρακολουθήσουν την ομιλία και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας: http://www.soteu.eu/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης