Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kύρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει σε πιο ήπιες θέσεις – Η ΝΔ έχει κάνει εντυπωσιακά πολιτικά ανοίγματα

Kύρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει σε πιο ήπιες θέσεις – Η ΝΔ έχει κάνει εντυπωσιακά πολιτικά ανοίγματα
«Η βελτίωση του πολιτικού συστήματος μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση»
Στις αμοιβαίες υποχωρήσεις που έχουν κάνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στάθηκε ο Γιώργος Κύρτσος σε παρέμβασή του προς τον Jean Claude Juncker στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ουσιαστικά, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι έχουν αμβλυνθεί οι αντιθέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα και υπάρχουν έτσι προοπτικές για μία συνεργασία τους.
«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με πιο ήπιες θέσεις από ότι τον Ιανουάριο, και η ΝΔ έχει κάνει εντυπωσιακά πολιτικά ανοίγματα προς όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» ανέφερε αρχικά ο Κύρτσος και συμπλήρωσε.
«Η βελτίωση του πολιτικού συστήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του τρίτου προγράμματος-μνημονίου για να βγει επιτέλους η ελληνική οικονομία από την κρίση».
Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κομισιόν Jean Claude Juncker για τον θετικό του ρόλο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και τον κάλεσε σε μια νέα παρέμβαση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, για τη σταδιακή μείωση της φορολογίας που προβλέπεται στο τρίτο πρόγραμμα-μνημόνιο για τους αγρότες, τον τουριστικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον Juncker ο Κύρτσος επισήμανε ότι «πρώτα εμείς πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα και στη συνέχεια οι θεσμοί να δείξουν την ευελιξία τους βελτιώνοντας τους κανόνες που ισχύουν για τη φορολογία του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ώστε να περάσουμε πιο εύκολα σε φάση δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης