Τελευταία Νέα
Πολιτική

El Mundo: Μεγάλος νικητής των ελληνικών εκλογών ο Βασίλης Λεβέντης, ο «ακούραστος βουλευτής»

El Mundo: Μεγάλος νικητής των ελληνικών εκλογών ο Βασίλης Λεβέντης, ο «ακούραστος βουλευτής»
Εισέρχεται στο ελληνικό κοινοβούλιο ύστερα από προσπάθειες τριάντα ετών, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα
Μεγάλο νικητή των ελληνικών εκλογών χαρακτηρίζει τον Βασίλη Λεβέντη η ισπανική εφημερίδα «El Mundo», επισημαίνοντας ότι κατάφερε να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο ύστερα από προσπάθειες 30 ετών.
«Ποιος Αλέξης Τσίπρας, ο πραγματικός μεγάλος νικητής των πρόσφατων ελληνικών εκλογών, η μεγάλη καινοτομία του ελληνικού πολιτικού πανοράματος, είναι ένας κύριος 64 ετών με ξεπερασμένους τρόπους, πεισματάρης, που καπνίζει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, που φέρει μια χτένα στο τσεπάκι του πουκαμίσου του που χρησιμοποιεί πότε πότε, που μιλά με πάθος και έχει ως ιδεολογική αναφορά προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου».

leventis_mundo.jpg

Πρόκειται, σημειώνει η «El Mundo», για τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος για 30 έτη προσπαθούσε να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, χωρίς να το πετύχει ποτέ μέχρι τώρα.
«Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε (σ.σ. τις προσπάθειες). Τώρα επιτέλους το καταφέραμε», σημειώνει σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα από τα γραφεία του κόμματος στο Μεταξουργείο.
«Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συνοχή μας και την οφείλουμε κυρίως στους νέους, πολλοί εκ των οποίων μας ψήφισαν από το εξωτερικό», αναφέρει.
Σύμφωνα με τον Λεβέντη, ένας από τους παράγοντες της εκλογικής του επιτυχίας είναι η εκστρατεία του κόμματος μέσω του διαδικτύου.
Η αμφισβητούμενη προεκλογική εκστρατεία, σημειώνεται, συνίστατο βασικά από ένα βίντεο, το οποίο έγινε viral, στο οποίο παρουσιάζονταν ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές μιας τηλεοπτικής του εκπομπής.
Μάλιστα, στο άρθρο σημειώνεται ότι στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται μια δήλωσή του το 1993 όπου προέβλεπε την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης