Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη θα προτείνει ο Juncker (Κομισιόν) για την εξάλειψη των διαφορών

Nέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη θα προτείνει ο Juncker (Κομισιόν) για την εξάλειψη των διαφορών
H Koμισιόν θα προτείνει την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων, ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας
Nέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη αναμένεται να προτείνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker, την άνοιξη, με στόχο να εξαλειφθούν οι διαφορές στην εργατική νομοθεσία μεταξύ των κρατών - μελών.
Ειδικότερα, απευθυνόμενος στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΣΣΟ) το οποίο διεξάγεται στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Κομισιόν επέκρινε την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, καθώς και την μερική απασχόληση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει η νέα "ομαλότητα".
"Εμείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνουμε την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων, ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας", ανέφερε ο Juncker και πρόσθεσε ότι θα προταθούν νέοι κανόνες όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίοι δεν θα μπορούν να "προσαρμόζονται επί το δυσμενέστερο" για τους εργαζόμενους.
"Κατ' αυτό τον τρόπο", συνέχισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, "θα συμβάλλουμε στη σύγκλιση όσον αφορά τη σφαίρα της απασχόλησης στην Ευρώπη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης