Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βραζιλία κατέγραψε έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο – Έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση

Η Βραζιλία κατέγραψε έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο – Έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση
Με στόχο να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ
Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα ο πρωτογενής προϋπολογισμός της Βραζιλίας παρουσίασε έλλειμμα, εξαλείφοντας έτσι το πλεόνασμα που είχε καταφέρει να πετύχει το προηγούμενο διάστημα αναφέρουν οι Financial Times.
Τα έσοδα – έξοδα, από τα οποία εξαιρούνται οι πληρωμές τόκων, αλλά συμπεριλαμβάνονται τα κρατίδια, οι δήμοι και οι δημόσιες εταιρίες, κατέγραψαν έλλειμμα 7,3 δισ. ρεάλ (1,3 δισ. ευρώ) τον προηγούμενο μήνα.
Αν και το νούμερο δεν έφτασε τα 11 δις. ρεάλ, όπως εκτιμούσε η αγορά, είναι αρκετά μεγάλο για να ωθήσει τον κυβερνητικό προϋπολογισμό σε έλλειμμα.
Πριν τον Αύγουστο είχε καταγραφεί πλεόνασμα 2,6 δισ. ρεάλ.  
Ο πρωτογενής προϋπολογισμός θεωρείται κλειδί για την υγεία των βραζιλιάνικων δημόσιων οικονομικών.
Μία κίνηση του Βραζιλιάνου υπουργού Οικονομικών να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον στόχο του προϋπολογισμού για δεύτερη φορά, είχε ως συνέπεια η Standard & Poors να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε junk.
H κυβέρνηση της Dilma Rousseff αντέδρασε στην υποβάθμιση με μειώσεις στις κρατικές δαπάνες και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 65 δισ. ρεάλ.
Αν αυτές αποδώσουν τότε η Βραζιλία θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, αντί για έλλειμμα.
Οι αναλυτές, ωστόσο, αμφισβητούν την ικανότητα της χώρας να εφαρμόσει αυτό το πακέτο μέτρων και τα βραζιλιάνικα assets γνώρισαν ένα βίαιο sell off, που σηματοδοτεί ότι η κρίση βαθαίνει και η πολιτική δυσλειτουργία αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης