Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ: Οριστική η απόλυση εκπαιδευτικού που πλαστογράφησε για να δώσει απολυτήριο στη σύζυγο

ΣτΕ: Οριστική η απόλυση εκπαιδευτικού που πλαστογράφησε για να δώσει απολυτήριο στη σύζυγο
Απορρίφθηκε η προσφυγή του υποδιευθυντή
Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή υποδιευθυντή ΤΕΕ της Αθήνας, ο οποίος απολύθηκε επειδή πλαστογράφησε έγγραφα για να δώσει απολυτήριο κομμωτικής στη γυναίκα του.
Ειδικότερα, με απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απορρίφθηκε η προσφυγή του εκπαιδευτικού, κρίνοντας ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και τω περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον υποδιευθυντή ΤΕΕ της Αθήνας, ο οποίος πλαστογράφησε καταστάσεις φοιτητών του ΤΕΙ στο τμήμα κομμωτικής, προκειμένου η σύζυγός του να εμφανίζεται ως σπουδάστρια και στο τέλος να λάβει απολυτήριο.
Ο ίδιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ΄ εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση, απόφαση που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο.
Επιπλέον, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης και τότε ο υποδιευθυντής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης