Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η ΕΕ στέλνει 600 άτομα στα ελληνικά σύνορα – Θα βοηθήσουν με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

Juncker: Η ΕΕ στέλνει 600 άτομα στα ελληνικά σύνορα – Θα βοηθήσουν με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
Σημειώνεται πως σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, και ώρα 16:00 αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το κοινό σχέδιο δράσης της ΕΕ και της Τουρκίας
Την απόφαση της Κομισιόν να αποστείλει 600 άτομα τεχνικό προσωπικό στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα ελληνικά σύνορα, με στόχο να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών γνωστοποίησε ο Jean Claude Juncker.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε πως η ΕΕ θα στείλει 600 άτομα τεχνικό προσωπικό στην Ελλάδα ώστε να τη βοηθήσει στη διαχείριση των συνόρων και τη βελτίωση του συστήματος υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
Οι δηλώσεις του κ. Juncker έρχονται μια ημέρα μετά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου, Recep Tayip Erdogan, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε επί τάπητος η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.
Σημειώνεται πως σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, και ώρα 16:00 αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το κοινό σχέδιο δράσης της ΕΕ και της Τουρκίας.
Σε σχετικές δηλώσεις προέβη και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Donald Tusk, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέου μαζικού κύματος προσφύγων από τη Συρία, αν η βία συνεχιστεί.
Ειδικότερα, σημείωσε πως περίπου 3 εκατ. Σύροι πρόσφυγες ενδέχεται να μετακινηθούν προς την Τουρκία και την Ευρώπη.
Το μήνυμα της αλληλεγγύης απέστειλε στα ευρωπαϊκά κράτη ο Tusk, τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα να την εφαρμόσουν και όχι απλώς να την κηρύττουν», ενώ άφησε αιχμές και για τη Σλοβακία, που ετοιμάζει προσφυγή κατά των υποχρεωτικών ποσοστώσεων, καθιστώντας σαφές πως η μη αποδοχή και τήρηση των κοινών κανόνων υποσκάπτει την ενδο-ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Στη συνέχεια υποστήριξε πως αισθάνθηκε απομονωμένος, κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καθώς έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής και άδικες κατηγορίες για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες.
«Χωρίς συνεργασία και αλληλεγγύη η Ευρώπη δίνει δικαιώματα σε όλους», υποστήριξε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «σύντομα θεοκρατίες θα μας λένε τι σημαίνει θρησκευτική ελευθερία και σύντομα δικτάτορες θα μας λένε πω λειτουργεί η δημοκρατία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης