Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αν. ΥΠΟΙΚ): Θα δούμε και στην Ελλάδα ελέγχους της εφορίας στις επιχειρήσεις ξημερώματα

Αλεξιάδης (αν. ΥΠΟΙΚ): Θα δούμε και στην Ελλάδα ελέγχους της εφορίας στις επιχειρήσεις ξημερώματα
Τι είπε για τη λίστα Lagarde
Ελέγχους της εφορίας ακόμη και ξημερώματα, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός  Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα φορολογίας, Τρύφων Αλεξιάδης.
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως είπε, αποτελεί η πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής.
Ο ίδιος έκανε λόγο για υιοθέτηση ελεγκτικών προτύπων που ακολουθούνται σε ξένες χώρες και πρωτίστως στη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά  «θα δούμε και στην Ελλάδα σκηνές με ελεγκτές της εφορίας να μπαίνουν για έλεγχο στις επιχειρήσεις ξημερώματα».
Μάλιστα, αναφερόμενος στο περιστατικό που συνέβη χθες στη Φλώρινα με τον προπηλακισμό εφοριακών, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα ανεχθούμε αυτές τις λογικές», σημειώνοντας ότι κατά την τουριστική περίοδο ο αριθμός των ελέγχων από της αρμόδιες υπηρεσίες έφτασε τις 40.000, όταν το 2013 ήταν περίπου 7.000.
Ο κ. Αλεξιάδη τόνισε ότι θα δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε όσους διατηρούν αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να τους αποκαλύψουν εθελοντικά με νομοσχέδιο που θα τους νομιμοποιεί, ενώ για όσους δεν ανταποκριθούν υπογράμμισε ότι υπάρξουν έλεγχοι μέσω και του υπό σύσταση ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.
Σχετικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την πληρωμή με κάρτα, ανέφερε την παροχή κινήτρων για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενώ μίλησε για ολοκλήρωση των ελέγχων που έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολιτικά πρόσωπα ή πρόσωπα που εμπλέκονται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και για στοχευμένους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις μέσα στο επόμενος πεντάμηνο.
Κάνοντας αναφορά στη λίστα Lagarde, o κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι από τις 2062 υποθέσεις, έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε 481 και έχουν ολοκληρωθεί πολύ λιγότερες, ενώ αφού σημείωσε ότι τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος του χρόνου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναστείλει την παραγραφή.
Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις σήμερα κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, τον παρακάτω πίνακα σχετικά με τον έλεγχο της λίστας Lagarde.

Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης