Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης σε Draghi για την ενσωμάτωση της Τραπεζικής Ένωσης στο γερμανικό δίκαιο - «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Παπαδημούλης σε Draghi για την ενσωμάτωση της Τραπεζικής Ένωσης στο γερμανικό δίκαιο -  «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»
Να εγγυηθεί η ΕΚΤ την ίση μεταχείριση όλων των κρατών-μελών και την ενιαία εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας εντός της Ευρωζώνης ζητά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Εξηγήσεις αναφορικά με την ενσωμάτωση στο γερμανικό δίκαιο της Τραπεζικής Ένωσης και τη διαφαινόμενη άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να λάβει υπόψη της τις ενστάσεις της ΕΚΤ ζητά με ερώτησή του προς τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης αφού μνημονεύει τη γνωμοδότηση της ΕΚΤ (CON/2015/31), με την οποία εκφράζονται ανησυχίες για το γεγονός ότι μεταφέρονται «σημαντικές αρμοδιότητες όσον αφορά την εσωτερική διοίκηση, τη διαχείριση του ρίσκου και τα πιθανά σχέδια εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών, αφαιρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο εξουσία από την ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό», σημειώνει ότι «η γερμανική κυβέρνηση, με τον συγκεκριμένο νόμο, προσπαθεί να θωρακίσει το γερμανικό θεσμικό πλαίσιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης προς όφελος των δικών της τραπεζών».
Εν συνεχεία, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά τον διοικητή της EKT, Mario Draghi, «ποια ήταν η επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στη γνωμοδότηση της ΕΚΤ», καθώς επίσης, ποιες θα είναι οι πιθανές κυρώσεις στη Γερμανία «σε περίπτωση που η γερμανική κυβέρνηση αψηφήσει τη θέση της ΕΚΤ και ψηφίσει ως έχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».
Καταλήγοντας ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά από τον Mario Draghi «να δεσμευτεί ότι δεν θα υποκύψει στις πολιτικές πιέσεις της Γερμανίας και θα εγγυηθεί την ίση μεταχείριση όλων των κρατών-μελών και την ενιαία εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας εντός της Ευρωζώνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης