Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χωρίς εκπλήξεις με 155 ψήφους υπέρ έναντι 144 κατά έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Χωρίς εκπλήξεις με 155 ψήφους υπέρ έναντι 144 κατά έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση
Με επιστολική ψήφο από το εξωτερικό στήριξαν την κυβέρνηση ο Καμμένος και τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Με 155 ψήφους υπέρ έναντι 144 ψήφων κατά, σε σύνολο 299 ψηφισθάντων βουλευτών και χωρίς εκπλήξεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής.
Από την ψηφοφορία απουσίαζε αδικαιολόγητα μόνο ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή όπου αναφέρει πως απουσιάζει στο εξωτερικό και αν συμμετείχε στην ψηφοφορία, θα καταψήφιζε.
Ωστόσο η ψήφος του εκφράζει πρόθεση, αλλά, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν προσμετράται.
Οι μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις της Βουλής αναβίωσαν, όμως κατά τα άλλα η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης δεν θύμισε σε τίποτα τις επικές ψηφοφορίες του καλοκαιριού.

Χωρίς το μεγάλο μπλοκ των διαφωνούντων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυτή τη φορά καμία διαρροή και καμία αγωνία, αλλά δεν είχε φυσικά και τη στήριξη της αντιπολίτευσης, όπως είχε συμβεί με την έγκριση του μνημονίου.
Από τις 10 ψήφους των ΑΝΕΛ, εκείνη του αρχηγού τους Πάνου Καμμένου ήταν επιστολική καθώς βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου έχει επαφές με το επιτελείο του ΝΑΤΟ.
«Ναι» ψήφισε φυσικά και ο Νίκος Νικολόπουλος παρά τις κάπως αμφιλεγόμενες δηλώσεις που είχε κάνει μετά την παρεξήγηση σχετικά με το αν θα προτεινόταν για αντιπρόεδρος της Βουλής.
Τέσσερις θετικές επιστολικές ψήφοι καταγράφηκαν και για τον ΣΥΡΙΖΑ (Αμανατίδης, Κατρούγκαλος, Αραχωβίτης), ενώ οι υπόλοιποι 141 βουλευτές του είπαν διά ζώσης το «ναι».
Συμπαγής και η αντιπολίτευση ψήφισε σύσσωμη «όχι», αφού όπως είχαν προαναγγείλει κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δεν θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.  
Τα «όχι» ήταν, πάντως, 144, διότι απουσίασε ο Νίκος Δένδιας, αλλά έλειπε στο εξωτερικό και η ψήφος του, που θα ήταν όχι δεν προσμετρήθηκε.
Κάπως έτσι, η τριήμερη διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα.
Ανάλογα αναμένεται εξελιχθούν και οι πρώτες ψηφοφορίες για τα μέτρα του μνημονίου, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν οι επιπτώσεις τους θα αρχίσουν να αφήνουν τα σημάδια τους στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης