Τελευταία Νέα
Πολιτική

Associated Press: Εύκολη η ψήφος εμπιστοσύνης για τον Τσίπρα - Επιμένει ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης μέχρι το 2019

Associated Press: Εύκολη η ψήφος εμπιστοσύνης για τον Τσίπρα - Επιμένει ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης μέχρι το 2019
Από τη στιγμή που ξεπεραστεί ο σκόπελος της αξιολόγησης του προγράμματος, η ελληνική κυβέρνηση θα ανοίξει το κρίσιμο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους
Εύκολα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Associated Press, δεσμευόμενος να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση μέχρι το 2019, μετριάζοντας τη λιτότητα που επιβλήθηκε από τους πιστωτές, υποστηρίζοντας τα φτωχά κοινωνικά στρώματα.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αλέξη Τσίπρα έλαβε τη στήριξη των 155 εκ των 300 βουλευτών, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνεται, τόνισε ότι η κυβέρνησή του ευελπιστεί ότι η χώρα θα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές ομολόγων στις αρχές του 2017, μια βασική προϋπόθεση για την Ελλάδα ώστε να μην χρειάζεται τα δάνεια διάσωσης των ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με την αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων από τους πιστωτές της, μια διαδικασία που ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο μήνα.
Από τη στιγμή που θα ξεπεραστεί ο σκόπελος της αξιολόγησης, η κυβέρνηση θα μπορεί να ανοίξει τις κρίσιμες συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και να επιβλέψει ενέσεις κεφαλαίου ύψους έως 25 δισ. ευρώ στις πληγμένες τράπεζές της.
Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό, η επιτυχία σε αυτά τα εγχειρήματα θα αναβιώσει την πληττόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία, που αναμένει να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά από τον Ιούλιο του 2016.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης