Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tarullo (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να μην στηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015

Tarullo (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να μην στηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015
Υπάρχει αβεβαιότητα, επεσήμανε ο Tarullo, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, οι χαμηλές τιμές στην ενέργεια και το ισχυρό αμερικανικό δολάριο ασκούν πιέσεις στον πληθωρισμό
Την εκτίμηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να μην είναι σε θέση να στηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων της Fed εντός του 2015 εξέφρασε ο Daniel Tarullo, κορυφαίος αξιωματούχος της Federal Reserve, μιλώντας στο αμερικανικό CNBC.
«Εκτιμώ ότι δεν θα ήταν κατάλληλο να αυξήσουμε τα επιτόκια», τόνισε ο Tarullo χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε ότι η εκτίμησή του ενδέχεται να μεταβληθεί, εφόσον οι οικονομικές εξελίξεις το επιτρέψουν.
Υπάρχει αβεβαιότητα, επεσήμανε, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, οι χαμηλές τιμές στην ενέργεια και το ισχυρό αμερικανικό δολάριο ασκούν πιέσεις στον πληθωρισμό.
Ο Tarullo ανέφερε, επίσης, ότι ορισμένα από τα διοικητικά στελέχη της Fed έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους ότι μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων θα είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις από ό,τι μια καθυστερημένη αύξηση.
Στη συνέχεια τόνισε πως θα ήθελε πιο «απτές, αισθητές αποδείξεις» ότι ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο του 2%, που έχει θέσει η Fed.
Πάντως σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει πρόοδος και βελτίωση στην αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης