Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι απαντούν τα ΕΛΤΑ στον Τύπο: Στον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέθεσαν τη χαμηλότερη προσφορά

Τι απαντούν τα ΕΛΤΑ στον Τύπο: Στον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέθεσαν τη χαμηλότερη προσφορά
Με αφορμή δημοσίευμα που έκανε λόγο για «κόντρα» ΕΛΤΑ – ACS» για την αποστολή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ
Απάντηση σε δημοσίευμα που αναφερόταν σε «κόντρα» ΕΛΤΑ – ACS» για την αποστολή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, έδωσαν τα ΕΛΤΑ, τονίζοντας ότι στον διαγωνισμό για τη διανομή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέθεσαν την προσφορά με τη χαμηλότερη τιμή.
Για την αποκαταστάση της αλήθειας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, στον διαγωνισμό για τη διανομή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέθεσαν την προσφορά με τη χαμηλότερη τιμή.
Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στην ACS, τα ΕΛΤΑ έχουν προσφύγει στις δικαστικές αρχές.
Η δικαίωση των ΕΛΤΑ θα σημαίνει όφελος για τον καταναλωτή, επισημαίνεται.
«Οι ισχυρισμοί μη κατονομαζόμενων από το δημοσίευμα «πηγών» ότι οι διαγωνισμοί του Δημοσίου περιέχουν φωτογραφικές διατάξεις υπέρ των ΕΛΤΑ, είναι ψευδείς και συκοφαντικοί ακόμα και για τις δικαστικές αρχές.
Όλες οι μέχρι σήμερα ενστάσεις απορρίφθηκαν αιτιολογημένα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις ελέγχθηκαν εξονυχιστικά και εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο οι διαγωνισμοί όσο και οι τελικές συμβάσεις.
Τα ΕΛΤΑ, ο Φορέας Παροχής Καθολικών Υπηρεσιών, έχουν αναπτύξει και λειτουργούν το ταχυδρομικό δίκτυο της χώρας και δεν έχουν «κόντρα» με κανέναν.
Τουναντίον, οι ιδιώτες πάροχοι ταχυδρομικών υπηρεσιών χρησιμοποιούν ήδη το δίκτυο των ΕΛΤΑ για την εξυπηρέτηση των πελατών τους», διευκρινίζουν τα ΕΛΤΑ.
«Η μη επιβολή ΦΠΑ στην Καθολική Ταχυδρομική Υπηρεσία αφορά εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας που ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες και δεν εμποδίζει την επιτυχή λειτουργία του ανταγωνισμού στις αγορές αυτές.
Η ελληνική ταχυδρομική αγορά λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης από την 1/1/2013 και στο διάστημα αυτό οι όγκοι της διακινούμενης αλληλογραφίας έχουν μειωθεί, τόσο λόγω της ηλεκτρονικής υποκατάστασης όσο και της οικονομικής κρίσης.
Η αδυναμία των ανταγωνιστών να εκμεταλλευτούν την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς οφείλεται στην αδυναμία τους να επενδύσουν, σε συνδυασμό με τη δεδομένη ανώτερη παραγωγική δυνατότητα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία επενδύουν συνεχώς στο ταχυδρομικό δίκτυο της χώρας», επισημαίνεται ακόμη.
«Σε αυτή την απελευθερωμένη αγορά, τα ΕΛΤΑ καλύπτουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους, λειτουργώντας το ταχυδρομικό δίκτυο από το Ορμένιο έως τη Γαύδο, χωρίς τα αντίστοιχα δικαιώματα και χωρίς να έχουν λάβει ποτέ ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη του κόστους της Καθολικής Υπηρεσίας, παρά τα όσα σαφώς ορίζει ο Νόμος 4053/2012 περί απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς», προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:
«Το να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις μέσα από «πηγές» που αναπαράγουν, για τους δικούς τους λόγους, φαντασιώσεις περί σκοτεινών πρακτικών, εμπλέκοντας δημόσιους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, είναι μια πρακτική που δεν πλήττει το αδιαμφισβήτητο κύρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αλλά υποβαθμίζει τη λειτουργία της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης