Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Απαραίτητη η επιβράδυνση των μεταναστευτικών ροών – Να μην στέλνουμε πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες

Juncker: Απαραίτητη η επιβράδυνση των μεταναστευτικών ροών – Να μην στέλνουμε πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες
«Να αποφευχθεί η ανθρωπιστική τραγωδία στην Ευρώπη"
Έκτακτη σύσκεψη για την Κυριακή έχει συγκαλέσει ο Jean Claude Juncker προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις στις χώρες πρώτης υποδοχής και διαμετακόμισης προσφύγων.
Έτσι σε αυτή θα πάρουν μέρος η Ελλάδα, τα Σκόπια, η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, ενώ τη Γερμανία θα εκπροσωπήσει η Angela Merkel.
Ο στόχος είναι να υπάρξει μία κοινή γραμμή δράσης και συγκεκριμένα «να επιβραδυνθεί, αν όχι να διακοπεί, η ροή των μεταναστών» όπως ανέφερε ο Juncker.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε επίσης ότι «οι ηγέτες δεσμεύονται να αποφύγουν τη διευκόλυνση της μετακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών στα σύνορα άλλης χώρας της περιοχής χωρίς τη συγκατάθεση αυτής της χώρας, γιατί η πολιτική του να στέλνουμε πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες δεν είναι αποδεκτή».
Μέρος του σχεδίου είναι να παίρνουν οι αρχές αυτών των χωρών δακτυλικά αποτυπώματα οποιουδήποτε εισέρχεται στο έδαφός τους, ενώ θα αναπτυχθούν 400 συνοριοφύλακες στη Σλοβενία.
Ο Juncker ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι "οι πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπίζονται με έναν ανθρώπινο τρόπο, για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική τραγωδία στην Ευρώπη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης