Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν): Υπόσχεται δημοσιονομική ευελιξία στις χώρες που πλήττονται από την προσφυγική κρίση

Juncker (Κομισιόν): Υπόσχεται δημοσιονομική ευελιξία στις χώρες που πλήττονται από την προσφυγική κρίση
Θα εξαιρεθεί από το έλλειμμα το κόστος για την προσφυγική κρίση
Δημοσιονομική ευελιξία στις χώρες που κάνουν μια οικονομική προσπάθεια για να αντιπαλέψουν την προσφυγική κρίση υποσχέθηκε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Χαρακτηριστικά ο κ. Juncker έκανε λόγο για «μια επιπλέον δόση ευελιξίας» στον έλεγχο των δημοσιονομικών των κρατών μελών που αφιερώνουν έκτακτα κεφάλαια για τους αιτούντες άσυλο.
«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (σ.σ. ορίζει ως όριο για το έλλειμμα το 3% του ΑΕΠ) μένει σε δεύτερη μοίρα την ώρα που πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Ο Jean Claude Juncker έστειλε αυτό το μήνυμα καθώς οι οικονομικές προσπάθειες που καταβάλλουν μέχρι τώρα τα κράτη-μέλη αποδεικνύονται ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση των ροών προσφύγων.
«Υπάρχουν χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων, που δεν καταβάλλουν επαρκείς προσπάθειες.
Αυτές που δεν το κάνουν, δεν θα τύχουν της ευέλικτης εφαρμογής του Συμφώνου», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα κράτη-μέλη που δεν επιθυμούν την εμπλοκή τους στη διαχείριση αυτής της κρίσης, δεν μπορούν να περιμένουν κανενός είδους παραχώρηση.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 705.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου μέχρι τώρα το 2015, ενώ περισσότεροι από 3.200 έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό το ταξίδι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης