Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη – Δύο τραυματίες

Le Monde: Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη – Δύο τραυματίες
Η επιδρομή έγινε από την αραβική συμμαχία, της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία
Για δεύτερη φορά μέσα στον Οκτώβριο βομβαρδίστηκε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αυτή τη φορά στην Υεμένη, όπως αναφέρει η Le Monde.
Η γαλλική εφημερίδα υπενθυμίζει και το αιματηρό περιστατικό στις 3/10, όταν οι Αμερικάνοι είχαν βομβαρδίσει νοσοκομείο στο Κουντούζ του Αφγανιστάν, που ήταν υπό τη διεύθυνση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Αυτή τη φορά ήταν η αραβική συμμαχία, της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία, που έκανε τις αεροπορικές επιδρομές στη Β. Υεμένη.
Το νοσοκομείο δέχτηκε αρκετές επιθέσεις το βράδυ της Δευτέρας 26/10, ενώ ασθενείς και γιατροί βρίσκονταν στο εξωτερικό του.
Εγκαταστάσεις καταστράφηκαν και δύο μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Σύμφωνα με τον διοικητή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη Hasan Bousenine δεν υπάρχουν θύματα.
«Από καθαρή τύχη η πρώτη επίθεση έγινε στο χειρουργείο, που εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο, καθώς όλοι βρίσκονταν στα επείγοντα και είχαν τον χρόνο να διαφύγουν μέχρι να πέσει και το δεύτερο βλήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Bousenine χαρακτήρισε, πάντως, «έγκλημα πολέμου» το συγκεκριμένο περιστατικό, έστω και «αν έγινε από λάθος», διότι «δεν υπήρχε καμία δικαιολογία από τη στιγμή που είχαν δοθεί οι συντεταγμένες του νοσοκομείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης