Πολιτική

Την αποπομπή του Ν. Φίλη για τις δηλώσεις σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων ζητά ο Μ. Βορίδης

Την αποπομπή του Ν. Φίλη για τις δηλώσεις σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων ζητά ο Μ. Βορίδης
Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, ύστερα από συνεννόηση με τον Β. Μεϊμαράκη
Την αποπομπή του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βαρίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό.
Η ερώτηση κατατέθηκε ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Φίλης δήλωσε ότι η μαζική και συστηματική εξόντωση των Ποντίων "δεν αποτελεί γενοκτονία αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση".
Πλην όμως η Βουλή έχει ήδη με τον ν.2193/1994 αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αυτή δε η θέση του ανωτέρω έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα η Βουλή έχει ψηφίσει και εξακολουθούν να αποδέχονται η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Η δήλωση αυτή του ανωτέρω Υπουργού, προφανώς ήδη αξιοποιείται από την τουρκική πολιτική για να αποδυναμώσει την επιχειρηματολογία περί γενοκτονιών που έχει διαπράξει το Τουρκικό Κράτος που αναπτύσσεται διεθνώς και επομένως έβλαψε ευθέως και αμέσως τους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία πιέζει την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Περαιτέρω ο ανωτέρω Υπουργός, χειριζόμενος τα ευαίσθητα θέματα της Παιδείας οφείλει να μεριμνά, ώστε οι θέσεις της Ελληνικής Πολιτείας, ειδικώς στο θέμα αυτό, να αποτελούν μέρος της εθνικής διαπαιδαγώγησης που, κατά το Σύνταγμα, το Ελληνικό Κράτος υποχρεούται να παρέχει στους Έλληνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης