Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. για την Πανευρωπαϊκή Εγγύηση Καταθέσεων

Ερώτηση Παπαδημούλη στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. για την Πανευρωπαϊκή Εγγύηση Καταθέσεων
Ζητά, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων
Το θέμα ενός πανευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων θέτει με ερώτησή του προς το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, για την ανάγκη υιοθέτησης μιας πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης μνημονεύει στην ερώτησή του την ομιλία του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, στο Φόρουμ Τραπεζικής Εποπτείας στη Φρανκφούρτη, στην οποία υπογράμμισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της Τραπεζικής Ένωσης και συγκεκριμένα της πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων και τόνισε ότι «τυχόν αποτυχία συμφωνίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου θα υπονομεύσει τη Νομισματική Ένωση».
Εν συνεχεία, ο κ. Παπαδημούλης, αφού υπενθυμίζει ότι η Κομισιόν έχει δεσμευτεί να ανακοινώσει συγκεκριμένη «νομοθετική πρόταση για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης των καταθέσεων των Ευρωπαίων πολιτών, μέχρι το τέλος του 2015», ρωτά το Συμβούλιο της Ε..Ε «πώς κρίνει την πρόταση της Κομισιόν για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα αντασφάλισης καταθέσεων», καθώς επίσης, «σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει».
Καταλήγοντας ζητά από το Συμβούλιο να τον ενημερώσει ποια κράτη-μέλη «διαφωνούν με την υιοθέτηση ενός κοινού συστήματος εγγύησης καταθέσεων» και ποιοι οι ενδοιασμοί τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης