Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον J.C. Juncker

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον J.C. Juncker
Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν
Δεν θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προγραμματιστεί μεταξύ του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν, J.C. Juncker.
Ειδικότερα, ο έλληνας πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Αλλά και ο Juncker επικαλέστηκε κάποιο προσωπικό κώλυμα, που δεν του επιτρέπει να πραγματοποιήσει την τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:
Πιέσεις για ευνοϊκότερη ρύθμιση στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα επιχειρήσει να ασκήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Τα αρνητικά μηνύματα των προηγούμενων ημερών και οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στα τεχνικά κλιμάκια έχουν δώσει τη θέσης τους σε ένα κλίμα «διάθεσης για συμβιβασμούς» σε ότι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Μαξίμου.
Σε κάθε περίπτωση το μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dombrovskis, που είναι το «μάτι και το αυτί» της Angela Merkel στην Κομισιόν, τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz και η θετικές δηλώσεις άλλαξαν το κλίμα αλλά αποκλειστικά και μόνο στο ζήτημα των πλειστηριασμών.
Στο μεταξύ, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν το σχέδιο για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» και τα ισοδύναμα έναντι του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Σε ότι αφορά το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ανακοινώσε πως σήμερα το ισοδύναμο θα ανακοινωθεί αλλά όλες οι πληροφορίες να αναφέρουν πως κανέναν από τα σενάρια που έχουν πέσει τραπέζι συμπεριλαμβανομένης και της μικρής αύξησης φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ γίνονται αποδεκτά.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις του ΟΠΑΠ επιτρέπουν μια αύξηση φόρου στα παιχνίδια, αλλά πρέπει να έχει την έγκριση των μετόχων του οργανισμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης