Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με Juncker, Schulz – Τέλος στα σενάρια για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο

Συνάντηση Τσίπρα με Juncker, Schulz – Τέλος στα σενάρια για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο
Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πλήρη ενημέρωση για τις επαφές της ΕΕ με την Τουρκία τόνισε ο κ.Τσί
Τέλος στα σενάρια περί κοινών περιπολιών Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγική ροών έβαλε η συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των κρατών-μελών της ΕΕ για το προσφυγικό στη Μάλτα, ο κ.Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να τον ενημερώνει πλήρως για τις επαφές που θα έχει η ΕΕ με την Τουρκία.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Juncker ότι η Ελλάδα επιθυμεί να έχει πλήρη ενημέρωση για τις επαφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Τουρκία καθώς και ότι επιθυμεί να συμβουλεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα πριν να γίνονται οι επαφές.  
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Juncker αναγνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ατυχής η έκφραση «κοινές περιπολίες», του είπε ότι δεν θα ξανατεθεί και πως θα αντικατασταθεί από την έκφραση «συντονισμένες ενέργειες», έκφραση που καθορίζει με σαφήνεια ότι κάθε χώρα δρα στον χώρο που ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης