Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Περισσότερη πίεση για την Ε.Ε. – Οι επιθέσεις στο Παρίσι περιπλέκουν την επίλυση της προσφυγικής κρίσης

El Pais: Περισσότερη πίεση για την Ε.Ε. – Οι επιθέσεις στο Παρίσι περιπλέκουν την επίλυση της προσφυγικής κρίσης
Η αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού καταδεικνύει την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με εντυπωσιακό τρόπο περιπλέκεται η κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά το προσφυγικό, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, όπως επισημαίνεται στο κύριο άρθρο της ισπανικής εφημερίδας «El Pais».
Ήδη πριν από τις επιθέσεις στη Γαλλία, η κατάσταση ήταν οριακή με τις χώρες της Ε.Ε. τη μία μετά την άλλη να κλείνουν τα σύνορά τους ή να καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την παροχή ασύλου.
Πλέον, η σφαγή στο Παρίσι περιπλέκει τα πάντα. Η εύρεση ενός συριακού διαβατηρίου κοντά στο σώμα ενός εκ των τρομοκρατών που έδρασαν στο Παρίσι, τροφοδοτεί τους φόβους που έχουν εκφραστεί εδώ και εβδομάδες, ότι υπάρχουν τρομοκράτες που επωφελούνται την προσφυγική κρίση για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού καταδεικνύει την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χωρίς κοινή απάντηση στις έκτακτες καταστάσεις και με τις εικόνες το Παρισιού να κυριαρχούν στη σκέψη όλων, ακόμη και χώρες που ήταν πιο ανοικτές στο θέμα του ασύλου, όπως η Σουηδία και η Γερμανία, τώρα υπαναχωρούν.
Η «El Pais» σημειώνει ότι ήδη πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι η κατάσταση ήταν απελπιστική, καθώς δύο μήνες μετά τη συμφωνία για τον καταμερισμό των 160.000 προσφύγων μεταξύ των διαφόρων χωρών της Ε.Ε., μόλις και μετά βίας μετεγκαταστάθηκαν 147 πρόσφυγες.
Παράλληλα, τονίζει ότι η Κομισιόν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να συγκεντρώσει τα 3 δισ. ευρώ που έχει υποσχεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να τη βοηθήσει να φιλοξενήσει τα 2,2 εκατ. Σύρους στο έδαφός της και έτσι να αποφευχθεί η είσοδός τους στην Ευρώπη.
Τέλος, επισημαίνει την αποτυχία της συνόδου που έλαβε χώρα στη Μάλτα την περασμένη εβδομάδα, να επιλύσει μια κρίση που εξελίσσεται με βάση το χειρότερο πιθανό σενάριο: ο καθένας για τον εαυτό του.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης