Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Πρέπει να πούμε όχι σε όλες τις μορφές του ρατσισμού και εξτρεμισμού – Να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες

Juncker: Πρέπει να πούμε όχι σε όλες τις μορφές του ρατσισμού και εξτρεμισμού – Να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες
«Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Κατηγορηματικά καταδίκασε τον ρατσισμό και τον εξτρεμισμό, σε όλες τις εκδοχές τους, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jena Claude Juncker, στο πλαίσιο εκδήλωσης στις Βρυξέλλες.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «πρέπει να πούμε “όχι” σε όλες τις εκδοχές του ρατσισμού και του εξτρεμισμού», καθώς και ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες».
Οι τρομοκράτες θέλουν να καταστρέψουν τον τρόπο που συνυπάρχουμε και ζούμε όλοι μαζί», υπογράμμισε ο Juncker, καθιστώντας σαφές πως είναι αδήριτη η ανάγκη να υπερασπιστούμε τις αξίες μας.
Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να μην συγχέουν, να μην ταυτίζουν τους πρόσφυγες με τους τρομοκράτες, υπογραμμίζοντας πως η θρησκεία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να χωρίζει, αλλά για να ενώνει.
Ο ίδιος σχολίασε πως απαιτείται καλύτερος συντονισμός και επικοινωνία μεταξύ τω εθνικών μυστικών υπηρεσιών.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι πρέπει η ΕΕ πρέπει να επιδιώξει μεγαλύτερο βαθμό συνεργασίας με τη Ρωσία, καθώς χωρίς αυτή δεν γίνεται να υπάρξει αξιόπιστη ασφάλεια.
Η Κομισιόν θα παλέψει έως την τελευταία στιγμή και με όλα τα μέσα που διαθέτει για να υπερβεί όλες τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δεσμεύτηκε ο Juncker, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στον στόχο μας».
Κληθείς να σχολιάσει τα κονδύλια που θα διαθέσει η ΕΕ στην Τουρκία, τόνισε ότι «η Κομισιόν θα διαθέσει περίπου 3 δισ. ευρώ, όχι για την Τουρκία, αλλά για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία».
Ως προς την προειδοποίηση της Γαλλίας ότι δεν θα «συμμορφωθεί» με τους δημοσιονομικού κανόνες της Ευρώπης, στον απόηχο των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων, ο πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε πως το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη επιτρέπει «εξαιρετικά έξοδα» σε «εξαιρετικές περιστάσεις», ωστόσο κατέστησε σαφές πως αυτά τα έξοδα θα πρέπει να έχουν στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας για τους γάλλους πολίτες και όχι την εμπλοκή της Γαλλίας σε πόλεμο.
Ερωτηθείς σχετικά απέκλεισε το ενδεχόμενο Brexit, ήτοι εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, και τόνισε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί μια δίκαιη συμφωνία με τη χώρα.
Τέλος, ο Juncker σχολίασε πως απαιτείται καθημερινός αγώνας και δουλειά για να πειστούν οι πολίτες ότι η Ευρώπη είναι ανάγκη να υπάρχει, ενώ αποκάλεσε την Ευρώπη «τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης