Στην Αθήνα σήμερα ο επικεφαλής του ILO, Guy Ryder - Στο επίκεντρο των συναντήσεων με Κατρούγκαλο και Δραγασάκη το ασφαλιστικό

Στην Αθήνα σήμερα ο επικεφαλής του ILO, Guy Ryder - Στο επίκεντρο των συναντήσεων με Κατρούγκαλο και Δραγασάκη το ασφαλιστικό
Συστήνεται 9μελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων
Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), Guy Ryder, ο οποίος θα συναντηθεί διαδοχικά, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, καθώς ανοίγει και το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.
Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι το κουαρτέτο των δανειστών δεν επιθυμεί την ενεργή εμπλοκή του ILO στη διαδικασία και προτείνει τη συμμετοχή του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ η κυβερνητική πλευρά αντιδρά στην πρόταση των δανειστών για ορισμό του νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη στη θέση του προέδρου.
Σημειώνεται ότι συμφωνήθηκε η σύσταση 9μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων με βασικό έργο την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας και οι δανειστές έχουν προτείνει να οριστεί πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS