Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ΕΛΠΕ προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να διαψεύσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του bankingnews.gr

tags :
Τα ΕΛΠΕ προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να διαψεύσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του bankingnews.gr
Η διάψευση των… αδιάψευστων στοιχείων του bankingnews.gr
Με αφορμή την καθυστερημένη ανακοίνωση των Ελληνικών Πετρελαίων για την εταιρία OTSM οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Ο χαρακτηρισμός «ύποπτη» για τη λειτουργία της εταιρίας δεν χρησιμοποιήθηκε από εμάς αλλά στη συγκεκριμένη ανακοίνωση από τα ΕΛΠΕ. Φυσικά τα ΕΛΠΕ μπορεί να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς.
2. Ουδέποτε αναφέραμε ότι η εταιρία λειτουργεί μη νόμιμα και δεν αντιλαμβανόμαστε τη σπουδή των ΕΛΠΕ να διευκρινίσουν αυτό που θα έπρεπε για την εταιρία να είναι αυτονόητο.
3. Για τη χρηματοδότηση της OTSM εμείς δεν έχουμε παρά να παραπέμψουμε στις οικονομικές καταστάσεις της DMEP HoldCo Ltd, τις οποίες προφανώς έχουν υπό όψιν τους τα ΕΛΠΕ και δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί επιμένουν να διαψεύδουν πράγματα που αναφέρονται σε ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2014.
4. Ρωτούμε ευθέως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ποιος είναι ο μέτοχος του 52%. Ποιος είναι ο τελικός επενδυτής της Bridge Opportunity Ltd;
5. Ρωτούμε επίσης. Γίνονται ή όχι συναλλαγές πέρα αυτών της διατήρησης των στρατηγικών αποθεμάτων; Γιατί αν δεν γίνονται προφανώς αναγράφονται ψεύδη στις οικονομικές καταστάσεις.
6. Καλούμε τα ΕΛΠΕ αντί να παρασύρονται σε αφορισμούς περί ψευδών παραπλάνησης να συμβάλλουν στη διαφάνεια απαντώντας σε όλα τα αδιαμφισβήτητα και προερχόμενα από επίσημα έγγραφα στοιχεία του ρεπορτάζ. Κυρίως δε καθώς πρόκειται για εισηγμένη εταιρία η οποία ελέγχεται και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης