Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τη Μυτιληναίος, με τιμή στόχο στα 6,10 ευρώ

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τη Μυτιληναίος, με τιμή στόχο στα 6,10 ευρώ
Ως προς τα αποτελέσματα του Ομίλου, η Eurobank Equities εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 47,6 εκατ. ευρώ το 2015, στα 50,1 εκατ. ευρώ το 2016 και στα 56,8 εκατ. ευρώ το 2017
Τη σύσταση «buy» για τη μετοχή του Ομίλου Μυτιληναίος διατηρεί αμετάβλητη η Eurobank Equities, προχωρώντας, ωστόσο, σε μείωση της τιμής – στόχου στα 6,10 ευρώ, από 6,30 ευρώ προηγουμένως.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί σε ανάλυση (8 Δεκεμβρίου 2015), υπό τον τίτλο «Mytilineos Group: Energy kicks-off», η νέα τιμή – στόχος για τη μετοχή του Ομίλου απηχεί τόσο τις θετικές εξελίξεις στον Όμιλο, με το νέο πρόγραμμα BOOT της Metka στη Γκάνα, όσο και τους κινδύνους, ήτοι τις χαμηλές τιμές του αλουμινίου και το νέο πρόγραμμα περικοπής δαναπών στη θυγατρική «Αλουμίνιον της Ελλάδος».
Ως προς τα αποτελέσματα του Ομίλου, η Eurobank Equities εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 47,6 εκατ. ευρώ το 2015, στα 50,1 εκατ. ευρώ το 2016 και στα 56,8 εκατ. ευρώ το 2017.
Παράλληλα, ως προς τα έσοδα, εκτιμά ότι θα αγγίξουν τα 1,269 δισ. ευρώ το 2015, τα 1,182 δισ. ευρώ το 2016 και τα 1,134 δισ. ευρώ το 2017.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ (Διατήρηση της κερδοφορίας στο δυσμενές περιβάλλον)
• Παραμένει κερδοφόρο παρά τη μεγάλη μείωση των All-In τιμών του αλουμινίου.
Αυτή η κερδοφορία οφείλεται στις στρατηγικές κινήσεις της διοίκησης στο παρελθόν με στόχο τη διαρκή μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτή η διαρκής προσπάθεια έχει φέρει το ΑτΕ ανάμεσα στους πιο φτηνούς παραγωγούς Αλουμινίου παγκοσμίως.
• Η βιώσιμη λειτουργία της ΑτΕ είναι πάντα ο μείζων στόχος της Διοίκησης, για αυτό το λόγο θωρακίζεται περαιτέρω απέναντι στο δυσμενές περιβάλλον, καθώς είναι σε εξέλιξη το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους.
• Η συνεχής ενίσχυση του $ έναντι του € ευνοεί περαιτέρω τον Όμιλο, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους παραγωγής του είναι σε €.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Αύξηση της κερδοφορίας λόγω συμμετοχής του ΦΑ και των ΑΠΕ και αύξησης του μεριδίου στη Λιανική)
• Λόγω της μειωμένης και συνεχώς μειούμενης τιμής του πετρελαίου, το φυσικό αέριο αναμένεται να γίνει πλήρως ανταγωνιστικό σε σχέση με τους λιγνίτες με συνέπεια οι μονάδες του Ομίλου να συμμετέχουν όλο και περισσότερο στο ενεργειακό μείγμα.
• Στο ενεργειακό μείγμα αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερο και τα ΑΠΕ με τον Όμιλο Μυτιληναίος να κατέχει ήδη ένα χαρτοφυλάκιο 70MW και να έχει ήδη επενδύσει σε περαιτέρω 50ΜW.
• Η Protergia αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό της στην λιανική αγορά, με συνέπεια την αύξηση της κερδοφορίας της.

EPC (Άυξηση του κύκλου Εργασιών και Διατήρηση Υγειών Οικονομικών Στοιχείων)
• Στο 3ο Τρίμηνο του 2015 η ΜΕΤΚΑ υπέγραψε τρία συμβόλαιο που αύξησαν το backlog της κατά 30%.
• Το project στη Γκάνα (250ΜW) αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία του Ομίλου.
• Η ΜΕΤΚΑ προχώρησε στην ίδρυση της ΜΕΤΚΑ-EGN σε σύμπραξη με την ΕΓΝΑΤΙΑ.
Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης