Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο φόβος του Brexit αναγκάζει τον Juncker να «θάψει» το σχέδιο κινητικότητας εργατικού δυναμικού στην Ε.Ε.

Ο φόβος του Brexit αναγκάζει τον Juncker να «θάψει» το σχέδιο κινητικότητας εργατικού δυναμικού στην Ε.Ε.
Προτιμώντας να αποφύγει μια ακόμη διαμάχη στις περίπλοκες συζητήσεις Βρετανίας - Βρυξελλών, ο Jean-Claude Juncker αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του σχεδίου μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ή μέχρι τον Φεβρουάριο.
Την αναστολή του σχεδίου κινητικότητας εργατικού δυναμικού ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, από την αρμόδια επίτροπο για την Απασχόληση, Marianne Thyssen (CD & V), όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Soir».
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, γίνεται προκειμένου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποφύγει ένα ακόμη σημείο τριβής με το Λονδίνο, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron και οι 27 ευρωπαίοι εταίροι του διαπραγματεύονται τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί ένα Brexit.
Στόχος του σχεδίου αυτού είναι να διευκολυνθεί η μετακίνηση εργατικού δυναμικού στην Ε.Ε., καταπολεμώντας τις καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού ντάμπινγκ.
Ωστόσο, η ελεύθερη κίνηση των εργαζομένων είναι ένα από τα τέσσερα κεφάλαια που είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.
Προτιμώντας να αποφύγει μια ακόμη διαμάχη σε αυτές τις περίπλοκες συζητήσεις, ο Jean-Claude Juncker αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση αυτού του σχεδίου μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ή μέχρι τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης