Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Πώς είναι δυνατό όταν αυξάνονται φόροι να αυξάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων

Σταϊκούρας (ΝΔ): Πώς είναι δυνατό όταν αυξάνονται φόροι να αυξάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων
Διαφωνούμε σε αυτήν τη συγκυρία με τις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας
Την θέση πως η ΝΔ διαφωνεί στην παρούσα συγκυρία με την αύξηση των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων να αυξάνονται όταν αυξάνονται οι φόροι και κόβονται οι συντάξεις.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και κληθείς να απαντήσει αν διαφωνεί με τις αυξήσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι «υπάρχουν δύο διαστάσεις».
«Συμφωνούμε με την κατεύθυνση των ρυθμίσεων γιατί είχαμε ξεκινήσει να τις υλοποιούμε κι εμείς.
Είχαν δει το φως της δημοσιότητας το 2014 και είχαν να κάνουν με την αποσύνδεση του βαθμού με τον μισθό, την μισθολογική επανακατάταξη υπαλλήλων βάση της κατηγορίας εκπαίδευσης και την διαφορετική μισθολογική εξέλιξη ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσης» τόνισε ο κ.Σταϊκούρας.
«Διαφωνούμε σε αυτή την συγκυρία με τις αυξήσεις των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων διότι πολύ απλά που εδράζονται αυτές, όπως λέει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο ότι είναι εντός των ορίων δαπανών του μεσοπροθέσμου που εμείς είχαμε ψηφίσει για το 2015-18.
Ναι, αλλά τότε που ψηφίσαμε εμείς αυτό το νομοσχέδιο προβλέπαμε το 2016 που θα έρθουν αυτές οι αυξήσεις, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, αυξήσεις των απολαβών και μείωση της ανεργίας.
Βλέπετε όμως ότι η συγκυρία δεν είναι αυτή, εξαιτίας των ευθυνών της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Όταν συνεπώς αναζητούμε να βάλουμε κι άλλους φόρους και βάζει η κυβέρνηση, όταν περικόπτει συντάξεις και θα περικόψει περαιτέρω πως είναι δυνατόν σε κάποιες κατηγορίες συμπατριωτών μας να αυξάνει σε αυτή την συγκυρία τις απολαβές.
Αυτό το προβλέπαμε κι εμείς υπό άλλες οικονομικές συνθήκες και προφανώς με αξιολόγηση» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης