Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έμφαση στην δημοσιονομική πολιτική ζητούν από τα κράτη της Ευρωζώνης Juncker και Dijsselbloem

Έμφαση στην δημοσιονομική πολιτική ζητούν από τα κράτη της Ευρωζώνης Juncker και Dijsselbloem
«Η οικονομική μας ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη», δήλωσε ο Jean Claude Juncker σε σημερινή ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο
Την ανάγκη να ενισχύσουν τη δημοσιονομική τους θέση και να τονώσουν τις επενδύσεις, χωρίς να βασίζονται υπερβολικά στη χαλαρή νομισματική πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη τόνισε στις χώρες της Ευρωζώνης ο πρόεδρος της Επιτροπής Juncker.
«Η οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμη εύθραυστη» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Από την οπτική μου, η κρίση δεν έχει περάσει και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.
Ακόμη και αν μας βοηθούν τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουμε ένα μικρό μόνο παράθυρο ευκαιρίας για να προωθήσουμε την ατζέντα τω μεταρρυθμίσεων μας» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg, στην συζήτηση που έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο συμμετείχε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος προειδοποίησε και αυτός με την σειρά του για την υπερβολική στήριξη στη χαλαρή νομισματική πολιτική.
«Η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και έχει σχετικά ευρεία βάση στα κράτη-μέλη» δήλωσε και συνέχισε «ωστόσο, καθώς δεν μπορούμε να βασιζόμαστε για πάντα σε ενισχυτικούς παράγοντες, όπως οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και μία πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη θα γίνει αυτοτροφοδοτούμενη, δεδομένου του πιο αδύναμου εξωτερικού περιβάλλοντος».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης