Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων της Fed θα υποβοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης

CNBC: Η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων της Fed θα υποβοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης
Η ευρωζώνη εξέρχεται της ύφεσης με υγιή οικονομική ανάκαμψη, οδηγούμενη κυρίως από την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών
Αν οι ΗΠΑ στον παραδοσιακό ρόλο τους ως η «ατμομηχανή» της παγκόσμιας ανάπτυξης καταφέρουν να αποφύγουν μια νέα αύξηση επιτοκίων σύντομα, αυτό θα ωφελήσει την ευρωζώνη δια μέσου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με εξαγωγές στις ΗΠΑ, λόγω της συνεπαγόμενης ηπιότερης ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, σχολιάζοντας ότι ανεξάρτητα από την πορεία περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve, δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι που διαπιστώνουν ότι η ευρωζώνη, ολοένα και περισσότερο, εξέρχεται της ύφεσης με υγιή οικονομική ανάκαμψη, οδηγούμενη κυρίως από την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.
Πάντως, η πραγματοποιηθείσα αύξηση των επιτοκίων της Fed την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 θα καταστήσει το αμερικανικό νόμισμα ακόμα ισχυρότερο του ευρωπαϊκού, κυρίως επειδή τα υψηλότερα επιτόκια (και το ασθενέστερο ευρώ) θα οδηγήσουν τους Αμερικάνους επενδυτές να επαναπατρίσουν κεφάλαιά τους από το εξωτερικό, με την ελπίδα υψηλότερων αποδόσεων και συναλλαγματικών ωφελειών.
Η εξασθένηση του ευρώ δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, καθώς υποβοηθά την ανάκαμψη της ευρωζώνης σε ένα ευαίσθητο στάδιό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης