Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θριαμβευτικό το Podemos στην Ισπανία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Εργαλείο-κλειδί το twitter για κόμματα και ψηφοφόρους

Θριαμβευτικό το Podemos στην Ισπανία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Εργαλείο-κλειδί το twitter για κόμματα και ψηφοφόρους
Το αυξημένο ενδιαφέρον για τους Podemos αντικατοπτρίστηκε και στη μηχανή αναζήτησης της Google
Η ένταση της εκλογικής αναμέτρησης στην Ισπανία χθες Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου, αντικατοπτρίστηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το twitter να ζει τις μεγαλύτερες στιγμές του.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και μετά το άνοιγμα της κάλπης στην Ισπανία, οι συζητήσεις στο twitter ήταν αυξημένες.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των 24 ωρών της ημέρας καταγράφηκαν 1,8 εκατ. tweets, σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η συμμετοχή στο twitter ήταν αυξημένη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όμως η πιο έντονη στιγμή της ημέρας ήταν η καταμέτρηση των ψήφων και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των ηγετών των κομμάτων μεταξύ 11 και 12 το βράδυ.
Η άνοδος του Podemos, που κάνει το ντεμπούτο το στο ισπανικό κοινοβούλιο, λαμβάνοντας άνω του 20% και 69 έδρες, είχε σαφή αντανάκλαση και στο twitter.
Το κόμμα του Pablo Iglesias έλαβε 74.203 μηνύματα και ο επικεφαλής του 45.363.
Αυτή η αύξηση του ενδιαφέροντος αντικατοπτρίστηκε και στη μηχανή αναζήτησης της Google, με το Podemos να συγκεντρώνει επίσης τις περισσότερες αναζητήσεις, ενώ το υψηλό καταγράφηκε στις 11 το βράδυ.
Η δεύτερη δύναμη με τη μεγαλύτερη επιτυχία στο twitter ήταν η Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), που μόλις εξασφάλισε δύο έδρες στο Κοινοβούλιο, με 65.770 μηνύματα στο twitter και 46.999 για τον επικεφαλής της, Alberto Garzon.
Τρίτο κόμμα σε μηνύματα στο twitter αναδείχθηκαν οι Πολίτες (34.491), ακολουθούμενοι από το Λαϊκό Κόμμα (31.515) και τους Σοσιαλιστές (23.464).

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης