Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρυξέλλες ζητούν μια σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία, παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν μετά τις εκλογές

Οι Βρυξέλλες ζητούν μια σταθερή κυβέρνηση στην Ισπανία, παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν μετά τις εκλογές
Συγχαρητήρια επιστολή του Jean Claude Juncker στον Mariano Rajoy για την πρωτιά στις εκλογές
Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία αυτή την Κυριακή και εκτιμά ότι, παρά τις δυσκολίες, είναι εφικτός ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης, τόνισε σε δηλώσεις της σήμερα, Δευτέρα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mina Andreeva.
«Παρά τις δυσκολίες, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι μπορεί να σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση, με τρόπο ώστε η Ισπανία να μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς και τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε η Mina Andreeva, ερωτηθείσα αν οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι ο κατακερματισμός του νέου ισπανικού κοινοβουλίου θα βάλει φρένο στον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Mariano Rajoy, το οποίο ήρθε πρώτο στις εκλογές, λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους.
Η Andreeva εξέφρασε τα συγχαρητήρια στον Rajoy, που μπόρεσε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στις εκλογές της Κυριακής, όμως τόνισε ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να λάβει θέση σχετικά με τις πιθανές συμμαχίες.
Όπως ανέφερε, η Επιτροπή δεν εκφράζει απόψεις σχετικά με τον σχηματισμό νέων κυβερνήσεων και πρόσθεσε ότι «ήδη είπα ότι έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι μπορεί να σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης