Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι απώλειες των μετοχών στη Σιγκαπούρη κοντράρουν εκείνες στο ελληνικό χρηματιστήριο το 2015

Bloomberg: Οι απώλειες των μετοχών στη Σιγκαπούρη κοντράρουν εκείνες στο ελληνικό χρηματιστήριο το 2015
Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης καταγράφει απώλειες -15% και το Χ.Α. στην Αθήνα κινείται στο -24%
Οι μετοχές στη Σιγκαπούρη ετοιμάζονται να κλείσουν το 2015 με απώλειες 15%, βάζοντάς τες στην ίδια κατηγορία με εκείνες της Ελλάδας.
Η Baring Asset Management και η UBS λένε ότι οι μετοχές πρέπει να φθηνύνουν ακόμη περισσότερο προτού προχωρήσουν σε αγορές.
Ανάμεσα στις ανεπτυγμένες αγορές που παρακολουθεί το Bloomberg, ο μόνος δείκτης που έχει αποδόσει χειρότερα είναι ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος βρίσκεται σε πορεία να καταγράψει απώλειες 24% για το σύνολο του έτους.
«Εάν και κάποιες ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν εάν οι μετοχές στη Σιγκαπούρη υποχωρήσουν ακόμη 10%, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να ενθουσιαστεί κανείς στη Σιγκαπούρη αυτή τη στιγμή», σημειώνει ο Soo Hai Lim, διαχειριστής στη Baring με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
«Οι φθηνές αποτιμήσεις δεν είναι αρκετά καλός λόγος ώστε αυτές οι μετοχές να καταφέρουν τις αποδόσεις που αναζητούμε.
Η προοπτική ανάπτυξης είναι εξαιρετικά ήπια για το 2016.», τονίζει ο ίδιος.
Μετά τη βουτιά τους μέσα στο 2015, οι μετοχές στο δείκτη MSCI Σιγκαπούρης διαπραγματεύονται στη 1,1 φορά την αξία των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών, συγκριτικά με το συντελεστή 2 κατά μέσο όρο για τις μετοχές παγκοσμίως.
Η απόσταση μεταξύ των δύο αριθμών επεκτάθηκε εντός του Δεκεμβρίου του 2015 στο μεγαλύτερο σημείο του από το Μάιο του 2003.
Ο Παγκόσμιος Δείκτης MSCI για όλες τις χώρες καταγράφει απώλειες 5,5% μέσα στο 2015.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης