Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει τις επαφές ο Rajoy εις αναζήτηση συμφωνίας - Τη Δευτέρα συναντάται με τους επικεφαλής των Ciudadanos και Podemos

Συνεχίζει τις επαφές ο Rajoy εις αναζήτηση συμφωνίας - Τη Δευτέρα συναντάται με τους επικεφαλής των Ciudadanos και Podemos
Θα αναλυθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου
Την προσεχή Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των Ciudadanos (Πολίτες) και Podemos, Albert Rivera και Pablo Iglesias αντίστοιχα, προκειμένου να αναλύσουν την κατάσταση μετά τις γενικές εκλογές της Κυριακής, 20 Δεκεμβρίου.
Οι Rajoy και Rivera είχαν σήμερα, Τετάρτη, τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα μιας εις βάθος ανάλυσης σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα την προσεχή Δευτέρα.
Στην επικοινωνία αυτή, ο Rivera εξέθεσε εν συντομία στον Rajoy την πρότασή του για μια διαπραγμάτευση Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών και Ciudadanos για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, συμφωνώντας σε μια σειρά από δημοκρατικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις και εγγυώμενοι την ενότητα της Ισπανίας.
Από την πλευρά του, ο Pablo Iglesias με ανάρτησή του στο twitter ανακοίνωσε τη συνάντησή του με τον Rajoy, διαβεβαιώνοντας ότι θα του εξηγήσει την πρότασή του για τη χώρα, που δεν είναι συμβατή με το να συνεχίσει να κυβερνά το Λαϊκό Κόμμα.

igl.jpg
Οι συναντήσεις αυτές θα λάβουν χώρα μετά τη συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών του Rajoy με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος δήλωσε στον Rajoy ότι δεν πρόκειται να τον στηρίξει για να παραμείνει στην πρωθυπουργία ούτε το Λαϊκό Κόμμα για να κυβερνήσει.
Μάλιστα, δήλωσε ότι το PSOE θα εξερευνήσει όλες τις πιθανότητες για τον σχηματισμό μιας εναλλακτικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής των Ciudadanos δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Sanchez.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης