Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Την καλύτερη επίδοση +12% το 2015 είχε ο MIB – Τη χειρότερη το ελληνικό ΧΑ -31%

CNBC: Την καλύτερη επίδοση +12% το 2015 είχε ο MIB – Τη χειρότερη το ελληνικό ΧΑ -31%
Στο σύνολο της Ευρώπης, την καλύτερη επίδοση παρουσίασε ο MICEX του ρωσικού χρηματιστηρίου με άνοδο περί το 25%
Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των δεικτών των χωρών της ζώνης του ευρώ είχε ο δείκτης FTSE MIB του ιταλικού χρηματιστηρίου το 2015, καταγράφοντας κέρδη 12%.
Αντιθέτως, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του CNBC, ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κυριοτέρων ευρωπαϊκών αγορών, σημειώνοντας απώλειες το 2015 που έφθασαν το 31%.
Όπως σημειώνεται, οι ιταλικές μετοχές επωφελήθηκαν από το διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έθεσε σε εφαρμογή τον Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και σημειώνεται ότι είναι λιγότερο προσανατολισμένες στις εξαγωγές όπως αυτές της Γερμανίας, αλλά και λιγότερο εκτεθειμένες στην επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Τα κέρδη του FTSE MIB, ωστόσο, έρχονται σε δεύτερη μοίρα αν κοιτάξει κανείς ευρύτερα στη Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα τον δείκτη του ρωσικού χρηματιστηρίου MICEX, ο οποίος σημείωσε ράλι περί το 25% φέτος.
Ο επικεφαλής της UBS Ρωσίας σε δηλώσεις του στο CNBC ανέφερε ότι επενδυτές είναι πλέον απροσδόκητα θετικοί για τη χώρα.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η ρωσική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,8% το 2015, υπό την πίεση των διεθνών κυρώσεων, της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου, την εξασθένιση του επιχειρηματικού αισθήματος για τις αναδυόμενες αγορές και των εκροών κεφαλαίου.
Ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν ότι τα χειρότερα πέρασαν για τη Ρωσία, αν και το ΔΝΤ σημειώνει ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 0,6% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης