Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Συλλήψεις 79 ατόμων για διαφθορά – Mεταξύ αυτών και ένας πρώην υπουργός

tags :
Σερβία: Συλλήψεις 79 ατόμων για διαφθορά – Mεταξύ αυτών και ένας πρώην υπουργός
Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον Σέρβο υπουργό Εσωτερικών, Nebojsa Stefanovic
Στη σύλληψη 79 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην υπουργός, τα οποία κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα διαφθοράς που τους επέτρεψαν την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, προέβη η σερβική αστυνομία.
Αυτό γνωστοποίησε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Nebojsa Stefanovic, ο οποίος ανέφερε πως «οι άνθρωποι αυτοί διέπραξαν από το 2004 πολλά αδικήματα διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας (...) που τους επέτρεψαν την υπεξαίρεση περισσότερων από 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας πρώην υπουργός, πολλοί πρώην υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί, δήμαρχοι και πρώην δήμαρχοι, όπως και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων».
Ωστόσο, ο ίδιος δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του πρώην υπουργού, παρά τον κατονόμασε μόνο με τα αρχικά του ονόματός του Σ.Μ.
Σημείωσε δε, πως «οι ύποπτοι εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, κατάχρησης εξουσίας και δωροδοκίας», ενώ η έρευνα κατά των υπόπτων αυτών «εντατικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς».
Όπως είπε, η αστυνομία αναζητά άλλους πέντε υπόπτους.
Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που γίνεται με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.
Ο αγώνας μας κατά της διαφθοράς δεν λαμβάνει υπόψη αν κάποιος ανήκει σε κάποιο πολιτικό κόμμα, ούτε το αξίωμα».
Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Blic, πρόκειται για τον Slobodan Milosavljević, πρώην υπουργό Εμπορίου στην φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Zoran Djindjic (Ζόραν Τζίντζιτς), του Σέρβου πρωθυπουργού που δολοφονήθηκε το 2003.
Στον κατάλογο των υπόπτων, όπως αναφέρουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώην διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ζοράνα Μάρκοβιτς (Zorana Marković) και ο επιχειρηματίας Ζέλικο Ζούνιτς (Željko Žunić) που είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Beohemija, αλλά και επτά υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που είχαν διατελέσει αναπληρωτές υπουργοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης