Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει αναθεώρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Δανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει αναθεώρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δανίας, Lars Lokke Rasmussen

Την πιθανότητα να ζητήσει την αναθεώρηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών περί του καθεστώτος των προσφύγων εξετάζει η Δανία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της, Lars Lokke Rasmussen.
Ο πρωθυπουργός της Δανίας, Lars Lokke Rasmussen μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV2 σημείωσε πως «άν η κατάσταση συνεχιστεί ή επιδεινωθεί (...) θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να συζητήσουμε για να προσαρμόσουμε τους κανόνες του παιχνιδιού», προσθέτοντας ότι αυτό η Δανία δεν μπορεί να το κάνει μόνη της.
Αποσαφήνισε δε, πως το ζήτημα δεν είναι να αμφισβητηθούν τα θεμέλια της Σύμβασης που υπογράφηκε το 1951,  αλλά να διευκρινιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στην πρώτη χώρα εγκατάστασής τους.
Όπως είπε, «αν κάποιος διέμενε στην Τουρκία για δύο ή τρία χρόνια, βρίσκοντας εκεί καταφύγιο από τον πόλεμο, θα μπορεί να πάει στην Ευρώπη και να ζητήσει άσυλο; Οι σημερινοί κανόνες το επιτρέπουν, όμως θα πρέπει να το συζητήσουμε».
Ακόμη, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η απόφαση για μια τέτοια συζήτηση, καθώς στην Ευρώπη εφέτος έχουν φτάσει περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Rasmussen, υπερασπίζεται ένα σχέδιο βάσει του οποίου θα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία των μεταναστών για να καλυφθούν τα έξοδα της φιλοξενίας τους.
Πάντως, στη Δανία από τις αρχές του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο έχουν φτάσει πάνω από 18.000 αιτούντες ζητώντας άσυλο, ενώ στη γειτονική Σουηδία ο αριθμός ανήλθε σε 190.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης