Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Δεν στηρίζουν το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy οι Podemos – Σκληρή κριτική και στους Σοσιαλιστές

Ισπανία: Δεν στηρίζουν το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy οι Podemos – Σκληρή κριτική και στους Σοσιαλιστές
Το νέο κοινοβούλιο πρέπει να ασχοληθεί με τους απόκληρους της κοινωνίας, τόνισε ο Pablo Iglesias
Την άρνηση των Podemos να παρέχουν στήριξη στο Λαϊκό Κόμμα για να παραμείνει στην εξουσία σχηματίζοντας κυβέρνηση μειοψηφίας επανέλαβε ο επικεφαλής του κόμματος Pablo Iglesias, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από τη συνάντηση σχεδόν δύο ωρών που είχε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Mariano Rajoy.
O επικεφαλής των Podemos είχε τονίσει εξάλλου ότι θα ανέφερε στον Rajoy τις θέσεις του κόμματός του, στις οποίες δεν συνάδει συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από το συντηρητικό κόμμα.
Εν τω μεταξύ, ο Pablo Iglesias άσκησε σκληρή κριτική στο σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE), κατηγορώντας το ότι «φαντασιώνεται» όταν οραματίζεται τον σχηματισμό ενός αριστερού συνασπισμού με τους Podemos.
Ο Pablo Iglesias επέμεινε στην ανάγκη για έναν «νόμο κοινωνικής έκτακτης ανάγκης», τον οποίο θα παρουσιάσουν οι Podemos με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, για τους πολίτες χωρίς θέρμανση και χωρίς ηλεκτρικό, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης και δεν έχουν άλλη κατοικία ή για τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.
«Υπάρχουν Ισπανοί που δεν μπορούν να περιμένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το νέο κοινοβούλιο πρέπει να ασχοληθεί με τους απόκληρους της κοινωνίας.
Ο επικεφαλής των Podemos κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές, τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) και τους φιλελεύθερους των Ciudadanos ότι ετοιμάζουν μια τρικομματική συμμαχία για να αποκλείσουν το κόμμα του από την εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης