Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer: Η FED δεν διαθέτει τη δυνατότητα να αποτρέψει μια νέα χρηματοοικονομική κρίση στις ΗΠΑ

Fischer: Η FED δεν διαθέτει τη δυνατότητα να αποτρέψει μια νέα χρηματοοικονομική κρίση στις ΗΠΑ
Ο υποδιοικητής της Fed αναφέρθηκε στις μειωμένες δυνατότητες παρέμβασης που έχει η Fed στην κτηματαγορά και στη στέγαση
Την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ή να περιορίσει τις επιπτώσεις από τυχόν χρηματο-οικονομικές κρίσεις που μπορεί να ξεσπάσουν, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fischer κατά τη διάρκεια ομιλίας του.
Ο Fischer - που είναι πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ - επισημαίνει, ότι λείπουν από την «εργαλειοθήκη» της Fed οι πολιτικές εκείνες οι οποίες θα τη βοηθούσαν να αποτρέψει μια νέα χρηματο-οικονομική κρίση.
Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε τις μειωμένες δυνατότητες παρέμβασης που έχει η Fed στην κτηματαγορά και στη στέγαση, καθώς και σε άλλες κατηγορίες ενεργητικού, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
Για παράδειγμα, για την επιβολή περιορισμών στη σχέση στεγαστικού δανείου προς εμπορική αξία ακινήτου ή στη σχέση δανεισμού προς εισόδημα η Fed θα έπρεπε να συνεργαστεί με μια σειρά από άλλες εποπτικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, γεγονός που θα καθυστερούσε τη λήψη έγκαιρων μέτρων ενάντια στη δημιουργία μίας νέας φούσκας π.χ. στην αγορά ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης