Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bruegel: Η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Ευρώπης πρώτη προτεραιότητα της προεδρίας Juncker

Bruegel: Η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Ευρώπης πρώτη προτεραιότητα της προεδρίας Juncker
Tο 2015 η Ευρώπη συχνά «εκβιάστηκε» από χώρες που την προμηθεύουν ενεργειακά για τις πολιτικές αποφάσεις που έλαβε
Πως μπορεί η Ευρώπη να διασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια σε μια κρίσιμη για την Ήπειρο εποχή, ώστε να διασφαλίσει στους πολίτες της ασφάλεια και ευημερία;
Αυτό θα είναι το θέμα του διεθνούς Forum για τα ενεργειακά αποθέματα της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου 2016 στις Βρυξέλες με πρωτοβουλία του Bruegel.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτό τον προβληματισμό το 2015 καθώς συχνά «εκβιάστηκε» από χώρες που την προμηθεύουν ενεργειακά για τις πολιτικές αποφάσεις που έλαβε.
Η απόλυτη εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο περά μέσα από την ταραχώδη πολιτικά Ουκρανία έθεσε την ΕΕ προ των ευθυνών της με την Προεδρεία του Juncker να θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη συζήτηση για την ενεργειακή διασφάλιση της Ευρώπης.
Δύο από τους βασικούς ομιλητές του Forum οι Simone Tagliapietra και Georg Zachmann υποστηρίζουν ότι η επικέντρωση στη μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία μέσων άλλων διεξόδων είναι προς το παρόν δαπανηρή και ανεπαρκής.
Όπως υποστηρίζουν, κάτω από αυτές τις συνθήκες η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου από τους βασικούς προμηθευτές της αλλά θα πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια εφοδιασμού με αέριο.
Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν με τον Stefan Moser της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσία εκπροσώπων από την βιομηχανία ενέργειας και τον Thierry Deschuyteneer υπεύθυνο για τις υποδομές αερίου στην Ευρώπη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης