Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Μεγαλύτερα μπόνους στα νεότερα τραπεζικά στελέχη εις βάρος των παλαιοτέρων, για την προσέλκυση ταλέντου

FT: Μεγαλύτερα μπόνους στα νεότερα τραπεζικά στελέχη εις βάρος των παλαιοτέρων, για την προσέλκυση ταλέντου
Οι τράπεζες ανησυχούν ότι, ιδίως τα νέα στελέχη κάτω των 30 ετών, θα μεταπηδήσουν σε κλάδους που προσφέρουν καλύτερες αποδοχές και ταχύτερη μετεξέλιξη
Ωφελημένα φαίνεται πως θα είναι τα χαμηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη στις ΗΠΑ και στη Βρετανία από τη συντελούμενη αναδιάρθρωση των ετήσιων μπόνους που επιχειρεί τόσο η Wall Street στις ΗΠΑ, όσο και το City του Λονδίνου, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων νέων ανθρώπων στην τραπεζική βιομηχανία.
Αυτό αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times (FT), σύμφωνα με το οποίο η Deutsche Bank αποτελεί έναν από τους ηγέτες της νέας τάσης, στην οποία μειώνονται τα μπόνους προς υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη με στόχο την αύξηση των μισθών των νεότερων συναδέλφων τους και τη συρρίκνωση της τεράστιας μισθολογικής διαφοράς που τους χωρίζει.
Σύμφωνα με τους FT, η μεγάλη μείωση στα έσοδα από χρηματιστηριακές δραστηριότητες το 2015 προκάλεσε μεγάλη πτώση άνω του 30% στο σύνολο μπόνους (bonus pool) των στελεχών επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse, κατάσταση που απηχεί αυτό που συμβαίνει και σε άλλες μεγάλες τράπεζες.
Για παράδειγμα, οι FT υπολογίζουν ότι στις αμερικανικές Citi και JPMorgan, τα τραπεζικά μπόνους μειώθηκαν μεταξύ 1% και 9% το 2015.

FT: Η μέση δομή μισθών και μπόνους στην επενδυτική τραπεζική σταθερού εισοδήματος στη Βρετανία
ft pay gap fixed incomeΕπικαλούμενη εξειδικευμένες εταιρείες απασχόλησης τραπεζικού ανθρώπινου δυναμικού, η
εφημερίδα αναφέρει ότι τα νεότερα τραπεζικά στελέχη - «juniors», με λιγότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας - θα δουν μέση αύξηση έως 10% στα δικά τους ετήσια μπόνους για το 2015.
Η εξέλιξη δεν βασίζεται σε μια ξαφνική γενναιοδωρία των επενδυτικών τραπεζών προς τις νεότερες γενεές τραπεζιτών, αλλά απλά αντικατοπτρίζει τον ισχυρό ανταγωνισμό για την προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων στελεχών στην τραπεζική βιομηχανία, μετά από μία περίοδο κρίσης κατά την οποία πραγματοποιήθηκε εξαιρετικά μικρός αριθμός προσλήψεων στον κλάδο.
Οι τράπεζες ανησυχούν ότι, ιδιαίτερα τα τραπεζικά στελέχη κάτω των 30 ετών, θα μεταπηδήσουν σε κλάδους που προσφέρουν πολύ καλύτερες αποδοχές και ταχύτερη μετεξέλιξη και προαγωγή, όπως τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity) και διαχείρισης επενδυτικών κινδύνων (hedge funds).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης