Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Υποχωρεί η στερλίνα - Απομακρύνεται το σενάριο για αύξηση των επιτοκίων της BoE

FT: Υποχωρεί η στερλίνα - Απομακρύνεται το σενάριο για αύξηση των επιτοκίων της BoE
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2010 υποχώρησε ενδοσυνεδριακά η στερλίνα 

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2010 υποχώρησε ενδοσυνεδριακά η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης, βρετανικής εφημερίδας «Financial Times».
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στα 1,4130 δολάρια, ήτοι σε επίπεδα ναδίρ από τον Ιούνιο του 2010, όταν και η πολιτική αβεβαιότητα ενόψει εκλογών είχε «χτυπήσει» το βρετανικό νόμισμα.
Επιπλέον, το ευρώ ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά στο 0,77 έναντι της στερλίνας.



Η αποδυνάμωση της στερλίνας έρχεται, σύμφωνα με τους FT, ως απόρροια των δηλώσεων του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE), Mark Carney, ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αύξηση των επιτοκίων.
Η Citigroup, μάλιστα, αναθεώρησε την εκτίμησή της και «βλέπει» πλέον αύξηση των επιτοκίων στα μέσα του 2017.
Οι Financial Times επισημαίνουν πως η πτώση 8,5% της στερλίνας έναντι του δολαρίου το τελευταίο εξάμηνο, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει έναντι όλων των κύριων νομισμάτων, πλην αυτών που συνδέονται άρρηκτα με τα αγαθά και το πετρέλαιο.



Έναντι του ευρώ, ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί συνεχόμενα εδώ και οκτώ εβδομάδες.



Ο αναλυτής της JPMorgan, Paul Meggyesi, τόνισε ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τη στερλίνα, καθώς ο κίνδυνος για Brexit ενισχύεται και η BoE τηρεί πιο επιφυλακτική στάση.
Ειδικότερα, η JPMorgan διαβλέπει την ισοτιμία της στερλίνας το α’ εξάμηνο του 2016 έναντι του δολαρίου στο 1,32, από 1,45 προηγουμένως, και την ισοτιμία του ευρώ έναντι της στερλίνας στο 0,78 από 0,71 προηγουμένως.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης