Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iglesias (Ισπανία): Οι Podemos δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του σοσιαλιστή Sanchez αν δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση

Iglesias (Ισπανία): Οι Podemos δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του σοσιαλιστή Sanchez αν δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση
Θετική είδηση χαρακτήρισε την απόσυρση Rajoy για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο επικεφαλής των Podemos
Δεν θα στηρίξουν μια υποψηφιότητα του σοσιαλιστή Pedro Sanchez για την πρωθυπουργία οι Podemos, αν δεν συμμετέχουν και οι ίδιοι στο κυβερνητικό σχήμα, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του κόμματος, Pablo Iglesias.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν θα ψηφίσουμε τον Sanchez μόνο και μόνο για να κυβερνήσει» και συμπλήρωσε ότι «για να υπάρξει μια κυβερνητική ομάδα δεν αρκούν μόνο λόγια, αλλά και πράξεις. Λείπει νέο αίμα στους μηχανισμούς του κράτους».
Παράλληλα, τόνισε ότι η συνομιλία που είχε χθες με τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, έγινε σε κλίμα εγκάρδιο και ότι κατά τη διάρκειά της επέμεινε ότι η απόσυρση Rajoy για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι καλή είδηση, καθώς και ότι είναι απαραίτητο να κάτσουν να εργαστούν.
Όσον αφορά την πρόταση του Podemos για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης, ο Iglesias τόνισε ότι δεν διαπραγματεύεται «κόκκινες γραμμές» και ότι αν το PSOE (Σοσιαλιστές) έχει άλλη πρόταση για την Καταλονία, είναι διατεθειμένοι να την ακούσουν.
«Δεν θέλουμε η Καταλονία να αποχωρήσει από την Ισπανία, όμως το μεγαλύτερο μέρος των Καταλανών θέλουν να ψηφίσουν επ' αυτού», τόνισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης