Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε τον νόμο για κατάσχεση χρημάτων και κοσμημάτων από τους πρόσφυγες

Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε τον νόμο για κατάσχεση χρημάτων και κοσμημάτων από τους πρόσφυγες
Κάθε πρόσφυγας δεν θα μπορεί να διατηρεί χρήματα ή τιμαλφή συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 1.340 ευρώ, σύμφωνα με τον νέο νόμο της Δανίας  
Το πράσινο φως σε νόμο, που προβλέπει την κατάσχεση χρημάτων και κοσμημάτων από τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα έδωσε σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, το κοινοβούλιο της Δανίας.
Ο εν λόγω νόμος επιτρέπει, ακόμα, στις αρχές να καθυστερούν την επανένωση των προσφύγων με τις με τις οικογένειές τους, ενώ κάθε πρόσφυγας δεν θα μπορεί να διατηρεί χρήματα ή τιμαλφή συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 1.340 ευρώ.
Ο πρωθυπουργός της Δανίας Lars Løkke Rasmussen σημείωσε ότι «πρόκειται για τον πιο παρεξηγημένο νόμο στην ιστορία της χώρας».
Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, η κυβέρνηση μειοψηφίας της Κεντροδεξιάς με την εθνικιστική αντιευρωπαϊκή Δεξιά είχε στο συγκεκριμένο ζήτημα και την υποστήριξη των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Συνεχίζει να προκαλεί η Δανία - Ψηφίζει για την κατάσχεση χρημάτων και τιμαλφή από τους πρόσφυγες
Το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάσχεση κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων αξίας από τους πρόσφυγες προκειμένου να καλύπτουν, με τον τρόπο αυτό, μόνοι τους τα έξοδα διαμονής τους στη Δανία ψηφίζεται σήμερα στο κοινοβούλιο εν μέσω θύελλας διαμαρτυριών εντός και εκτός χώρας.
Ο υπουργός Μετανάστευσης της Δανίας Inger Stojberg κλήθηκε να δώσει εξηγήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και για το σκεπτικό της κυβέρνησης ενώ τα δανικά ΜΜΕ έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στο πόσο βλάπτει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Μάλιστα, η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είναι αρκετά σκληρή με την μεγάλη εφημερίδα Politken να αναρωτιέται γιατί μένει έκπληκτη η κυβέρνηση από την αγανάκτηση που εκφράζουν οι Βρυξέλλες και άλλοι όταν οι επικριτές του νομοσχεδίου διατύπωναν εδώ και μήνες τις ίδιες ενστάσεις εντός συνόρων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης