Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνάντηση του βασιλιά Felipe με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών - Sanchez: «Είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση»

Ισπανία: Συνάντηση του βασιλιά Felipe με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών - Sanchez: «Είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση»
Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών επιτέθηκε στον Rajoy, κατηγορώντας τον για «πολιτική απόδραση»
Την πρόθεσή του να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, «αν ο Mariano Rajoy παραιτηθεί της υποχρέωσής του», εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος των σοσιαλιστών PSOE, Pedro Sanchez, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη, με τον βασιλιά της Ισπανίας Felipe VI.
Μάλιστα, επιτέθηκε στον Rajoy υποστηρίζοντας ότι δεν επωφελήθηκε του χρόνου που είχε για να σχηματίσει κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «αρνήθηκε να διαπραγματευτεί και να παρουσιάσει ένα πολιτικό σχέδιο» και τον κατηγόρησε για «πολιτική απόδραση», που έφερε τους θεσμούς σε αδιέξοδο.
Ο Sanchez υπογράμμισε ότι ο Rajoy, αντιπροσωπεύοντας το κόμμα που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου 205, θα έπρεπε να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να επιτύχει στήριξη για την υποψηφιότητά του.
Αν το προσπαθούσε και δεν το επιτύγχανε, το PSOE θα αναλάμβανε να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
Έτσι, τόνισε, ουσιαστικά ο Rajoy απέρριψε την πρόσφορα του βασιλιά να τον ορίσει υποψήφιο πρόεδρο της κυβέρνησης ύστερα από τον πρώτο γύρο επαφών που είχε και σημείωσε ότι ο βασιλιάς Felipe δεν έχει ολοκληρώσει τον γύρο συνομιλιών, καθώς απομένει να μιλήσει με τον Rajoy απόψε.
Όσον αφορά τις πιθανές συμφωνίες που θα μπορούσε να επιδιώξει το κόμμα του, ο Sanchez δήλωσε ότι το «PSΟE είναι διατεθειμένο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις από σήμερα κιόλας», προσθέτοντας ότι θα έχει συνομιλίες και με το Λαϊκό Κόμμα του Mariano Rajoy.
Ας σημειωθεί ότι ο Rajoy έχει κατηγορήσει επανειλημμένως τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών ότι δεν θέλει να συνομιλήσει μαζί του.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης