Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το δολάριο κατέγραψε πτώση ρεκόρ από το 2009, λόγω αποδόσεων των ομολόγων ΗΠΑ και της ανάπτυξης

Bloomberg: Το δολάριο κατέγραψε πτώση ρεκόρ από το 2009, λόγω αποδόσεων των ομολόγων ΗΠΑ και της ανάπτυξης
H αγορά ομολόγων εκτιμά ότι ίσως και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα αύξηση παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ εντός του 2016
Πτώση μέχρι 1,9% - τη μεγαλύτερη από το 2009 - κατέγραψε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot Index του δολαρίου ΗΠΑ που περιλαμβάνει δέκα βασικές ισοτιμίες του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο υποχώρησε περισσότερο από 1,7% έναντι έξι κύριων ξένων νομισμάτων.
Τους επενδυτές δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος ανησυχούν τα σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, γεγονός που βεβαίως ανησυχεί περισσότερο όσους έχουν «ποντάρει» το 2016 στη διευρυνόμενη απόκλιση της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve έναντι αυτής των κυριοτέρων έτερων κεντρικών τραπεζών (ευρωζώνη, Ιαπωνία, Κίνα).
Το κλίμα στην αγορά συναλλάγματος «δυναμιτίζει» η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με το δεκαετές US Treasury αναφοράς να καταγράφει στην ημέρα χαμηλή απόδοση 12μήνου στο 1,795%, καθώς φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο του 2016, όπως μεθοδικά υπονοούν με δημόσιες δηλώσεις τους κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ σε σχεδόν καθημερινή βάση.
Για την ακρίβεια, φαίνεται ότι ως έχουν τα πράγματα, η αγορά ομολόγων εκτιμά ότι ίσως και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα αύξηση παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ εντός του 2016.
Στις 12 τα μεσάνυχτα, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος - ημερησίων συναλλαγών 5,3 τρισ. δολαρίων - στα 1,11067 δολάρια έναντι του ευρώ, στα 0,71662 δολάρια ΗΠΑ έναντι του δολαρίου Αυστραλίας, στα 117,90 γιέν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 1,46010 δολάρια έναντι της βρετανικής στερλίνας και στα 1,37788 καναδικά δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης