Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Επιμένει σε εκτιμήσεις για 3 αυξήσεις επιτοκίων της Fed το 2016 - Διαβλέπει μισθολογικό πληθωρισμό

Danske Bank: Επιμένει σε εκτιμήσεις για 3 αυξήσεις επιτοκίων της Fed το 2016 - Διαβλέπει μισθολογικό πληθωρισμό
Οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016
Ακλόνητη στις προβλέψεις της για τρεις αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) εντός του 2016, παρέμεινε η δανέζικη Danske Bank μετά και από την ανακοίνωση την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 των νέων στοιχείων για την απασχόληση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016.
Μπόρεί η προσθήκη 151 χιλιάδων θέσεων στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο 2016 - και η ταυτόχρονη μείωση σε 4,9% του ποσοστού ανεργίας τους - να μην εντυπωσίασε τους αναλυτές που περίμεναν μεγαλύτερη βελτίωση, όμως γεγονός παραμένει ότι η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει παρά τις προκλήσεις που θέτει η οικονομική αναταραχή στο νέο έτος.
Για την Danske Bank, τα στοιχεία ήταν σε γενικές γραμμές θετικά, καταρρίπτοντας τους φόβους της επενδυτικής κοινότητας ότι η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ επιβραδύνεται επικίνδυνα και επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση των μεγεθών της.
Όπως αναφέρει η δανέζικη τράπεζα, η αύξηση του αριθμού απασχολουμένων στις ΗΠΑ θα επιφέρει σταδιακά το 2016 βελτίωση στους μισθούς, προκαλώντας πληθωρισμό που είναι ευπρόσδεκτος αυτήν την περίοδο από την Fed.
Η Danske Bank αναγνώρισε ως υπαρκτό, τον κίνδυνο χρονικής μετάθεσης και μείωσης του αριθμού των αυξήσεων επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης