Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η Yellen προειδοποιεί για πολλαπλούς κινδύνους στην αμερικανική ανάπτυξη - Δεν αποκλείει αυξήσεις επιτοκίων

WSJ: Η Yellen προειδοποιεί για πολλαπλούς κινδύνους στην αμερικανική ανάπτυξη - Δεν αποκλείει αυξήσεις επιτοκίων
Οι χρηματο-οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό έχουν καταστεί λιγότερο υποστηρικτικές της ανάπτυξης σε αυτήν
Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους και προκλήσεις λόγω της πρόσφατης αναταραχής στις διεθνείς αγορές, αλλά και της βραδείας ανάπτυξης εκτός των ΗΠΑ.
Αυτό επανέλαβε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve), Janet Yellen, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας κατάθεσής της ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζικής της Γερουσίας.
Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η Yellen επέλεξε να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων του δολαρίου, όμως φρόντισε να επισημάνει ότι υπάρχουν πολλές τρέχουσες εξελίξεις που κάνουν τους αξιωματούχους της Fed να ανησυχούν.
Όπως είπε, οι χρηματο-οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό έχουν καταστεί λιγότερο υποστηρικτικές της ανάπτυξης σε αυτήν, καθώς μεταξύ άλλων έχουν επιδεινωθεί οι δείκτες αποτίμησης των μετοχικών αξιών, το κόστος δανεισμού για δανειστές με χαμηλότερη πιστοληπτική ικανότητα έχει αυξηθεί, ενώ το ίδιο το δολάριο έχει ενισχυθεί αποδυναμώνοντας την προοπτική ενίσχυσης των εξαγωγών.
Η Yellen επεσήμανε, ότι οι οικονομικές εξελίξεις εκτός ΗΠΑ δημιουργούν κινδύνους για την αμερικανική ανάπτυξη, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην ενίσχυση της αβεβαιότητας που προκαλεί η μεγάλη διολίσθηση του κινεζικού γιουάν (renminbi), η οποία με τη σειρά της προκάλεσε μεγάλη μεταβλητότητα στις κεφαλαιαγορές και διόγκωσε τις αμφιβολίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης