Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθοριστική εβδομάδα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία – Προς συμφωνία Σοσιαλιστές και Ciudadanos

Καθοριστική εβδομάδα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία – Προς συμφωνία Σοσιαλιστές και Ciudadanos
Νέα συνάντηση των ομάδων διαπραγμάτευσης των δύο κομμάτων σήμερα, με στόχο μια συμφωνία
Στο κλείσιμο μιας κυβερνητικής συμφωνίας φαίνεται ότι οδεύουν Σοσιαλιστές (PSOE) και Ciudadanos (Πολίτες) στην Ισπανία, με τις ομάδες διαπραγμάτευσης των δύο κομμάτων να συναντιούνται εκ νέου σήμερα προκειμένου να εξετάσουν τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τις δύο πλευρές με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Από την πλευρά των Σοσιαλιστών επισημαίνεται ότι ελπίζουν σε μια συμφωνία σύντομα με τους Ciudadanos, παρά τις δηλώσεις από το Podemos (Μπορούμε) ότι οι Σοσιαλιστές πρέπει να επιλέξουν με ποια από τα δύο κόμματα θα συνεργαστούν.
Από την άλλη, οι Ciudadanos σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται σε μια καθοριστική εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Σοσιαλιστές πρέπει να λάβουν ξεκάθαρη θέση.
Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Juan Carlos Girauta, στόχος είναι να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε ένα κείμενο που η κοινή γνώμη θα κρίνει ότι είναι «πολύ σοβαρό», ώστε οι πολίτες να καταλάβουν ότι με αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα μπορεί να υπάρξει πολιτική, να δράσουν με τρόπο «αδυσώπητο» κατά της διαφθοράς, να τελειώνουν με τα πολιτικά προνόμια και να μεταρρυθμίσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θέτει την Ισπανία ουραγό της Ευρώπης.

Έπαινοι Sanchez στον επικεφαλής των Ciudadanos

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, επαίνεσε χθες, Τρίτη, τον Albert Rivera και τον ευχαρίστησε για τη διαθεσιμότητά του να συνομιλήσει.
«Έχω καταλάβει αυτό που εξέφρασαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου οι Ισπανοί», να συνάψουμε συμφωνίες με βάση τις ιδέες για να έχει η Ισπανία μια κυβέρνηση προοδευτική και μεταρρυθμιστική.
«Πρέπει να ευχαριστήσω τον Rivera για τη διάθεσή του να διαπραγματευτεί και να προσπαθήσει να επιλυθεί η πολιτική κατάσταση που ζει η Ισπανία και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με τρόπο γρήγορο, κάτι που είναι αυτό που χρειάζονται και θέλουν οι Ισπανοί», τόνισε.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι υπάρχει πρόοδος και ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, σημειώνοντας ότι τώρα είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία απ' ό,τι πριν από δέκα ημέρες.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης